-
Akce a slevy
nav-right -
Koření a přísady
nav-right -
Střeva a síťky
nav-right -
Řeznické potřeby
nav-right -
Krájení
nav-right -
Obalový materiál
nav-right -
Řeznické stroje Dadaux
nav-right -
Gastro vybavení
nav-right -
Kuchyňské potřeby
nav-right -
Kuchyňské nádobí
nav-right -
Sanita a mytí
nav-right -
Pracovní a ochranné pomůcky
nav-right -
Udírny Bradley
nav-right -
Grily Weber
nav-right -
Herold pro Vás
nav-right - Knihy pro řezníky a uzenáře
- Dárkové poukazy
-
Bazar řeznických potřeb
nav-right
Tradiční italská klobása Salsiccia
Vychutnejte si chuť Itálie. Připravte si tradiční italskou grilovací klobásu Salsicciu.
V celé Itálii (a nejen tam) existuje mnoho klobásových variací Salsiccie. V závislosti na regionu se totiž do klobás používají různá masa a koření, dalo by se říct, že co region, to několik variant. V receptu níže najdete jednoduchý postup na výrobu klobásy z vepřového masa (plec a bůček) a kořenící směsi Droga Salsiccia Emiliana. Výroba je opravdu snadná, takže hurá do toho a „Buon appetito!“
Co všechno budete na výrobu potřebovat?
Maso na 1 kg klobás:
700 g Vepřová plec
300 g Bůček
Koření na 1 kg klobás:
13 g Droga Salsiccia Emiliana
15 g Kuchyňská sůl
Střeva:
Vepřová střeva v kalibru 26/28 nebo 28/30
Vybavení:
Mlýnek na maso
Plnička na klobásy
Postup:
1. Přírodní střeva solená, před zpracováním opláchneme ve studené vodě od soli a namočíme na 24 hodin do studené vody. U střev lákovaných, tento krok přeskočíme. Před narážením namočíme střeva minimálně na 1 hodinu do vlažné vody, svazek rozebereme a opět namočíme do vlažné vody. Střeva vždy namáčejte pouze do vlažné vody, nikdy do horké, nebo vařící vody, hrozí spaření střev a tím ztráta pevnosti. Po této přípravě můžeme začít narážet (plnit).
2. Připravené vychlazené maso (bůček a plec) nakrájejte na zhruba 3 - 5 cm velké kousky. Velikost kousků můžete krájet podle toho, jak velký mlýnek na maso máte.
3. Nakrájené kousky umelte v mlýnku na maso. Na mletí použijte řeznou desku dle požadované hrubosti masa. Doporučujeme použít desku s otvory o velikosti od 5 do 8 mm. Pokud chcete dílo jemnější, použijte desku s menším otvorem, záleží na vašem vkusu.
4. Namleté maso důkladně promíchejte s kořenící směsí Droga Salsiccia Emiliana a kuchyňskou solí. Dbejte na to, aby bylo maso po míchání všude ochucené kořením.
5. Namíchanou klobásovou směs naplňte pomocí plničky na klobásy nebo mlýnku na maso do přírodních střev. Doporučujeme použít vepřová střeva kalibru 26/28 nebo 28/30, případně širší skopová střeva o průměru 22/24. Jak dlouhou klobásu budete chtít, si rozhodněte sami.
Hotové klobásy můžete grilovat, smažit na pánvi, péct v troubě, nebo použít k přípravě rizota či těstovin.